Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātris viesosies Jūrmalā

Redakcija
Redakcija

Šī mēneša vidū, 14. oktobrī Dramaturgu teātris atkal viesojas Jūrmalā un Sociālās integrācijas valsts aģentūrā rīko labdarības izrādi. Šoreiz būs iespēja noskatīties Hermana Paukša komēdiju „Ar spaini pa galvu”. Kas notiek, ja slaucēja iekrauj deputātam ar spaini pa galvu? To varēs uzzināt tikai noskatoties izrādi, kuras režisors ir pats lugas autors H.Paukšs.

Ideja par labdarības izrādēm Dramaturgu teātra aktieriem radusies pirms vairākiem gadiem un joprojām, katru gadu tā tiek īstenota vairākas reizes. Labdarības pasākumi ir teātra aktieru iniciatīva, kuri šādā veidā velta savu sirds siltumu un brīvo laiku tiem cilvēkiem, kuriem nav daudz citu iespēju noskatīties kādu teātra izrādi. Lomās izrādē Jūrmalā būs skatāmi Dramaturgu teātra aktieri Anita Matisone, Baiba Jegorova, Baiba Puriņa, Kristīne Berngarde, Vita Kalniņa, Dagnis Rāgs un Ulvis Berkmanis.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru lugas, un ir vienīgais, kur iespējams noskatīties visu jaunāko, ko radījuši Hermanis Paukšs, Austris Pirktiņš, Anna Kerija Studente, Harijs Ammers un citi mūsdienu latviešu aktuālie dramaturgi. Dramaturgu teātris dibināts 2007. gadā, kopš 2009. gada tas ir atradis savas pastāvīgās mājas K. Barona ielā 130/12, vairāk informācijas skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...

Tiem bijušajiem teātra dalībniekiem, citiem teātra mākslas cienītājiem un interesentiem, kuri var un vēlas jebkādā veidā atbalstīt teātra telpu pārbūvi, lūdzam sazināties ar teātri, rakstot vēstules uz e-pasta adresi: dramaturgu.teatris@gmail.com, lai vienotos par abpusēji izdevīgu sadarbību. Visi vairāk nekā 200 teātra pašreizējie dalībnieki izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot teātra pārbūves projektu.